Nytt från Toleransprojektet!

Sommarlovet går mot sitt slut och snart är det skolans värld som väntar igen. Toleransprojektet går in i det nya läsåret med stor glädje, men också med några förändringar.

På grund av omständigheter vi inte kan råda över kommer det under läsåret 2023-24 endast finnas en elevgrupp, inte två som i vanliga fall. Det betyder att 25 elever kommer att få chansen att delta i Toleransprojektets undervisning och aktiviteter. I övrigt är allt som vanligt – med träffar på Söra, en resa till Polen i mars 2024 och toppenledare som är lärare och ungdomsstödjare. Även föreningen Ung Kraft finns kvar och kommer att delta i en del av våra aktiviteter samt ordna egna för både tidigare och nya elever i Toleransprojektet. Nästa år ska allt vara som ”vanligt” igen, med två grupper och plats för 50 elever.

Årets ledare i Toleransprojektet: Micke Gibson, Jessica Andersson, Caroline Odelstad Ålund, Martin Svensson, Malin Mattsson Flennegård (projektledare)

Planeringen för elevpresentationer är i full gång och under veckan 21-25 augusti kommer vi ut till alla Nyköpings nya elever i årskurs 8! De kommer då att få veta hur man söker till Toleransprojektet och få se vår nya elevfilm:  https://play.mediaflowpro.com/ovp/16/62HE9LXRH5 (klicka på länken för att se).

Några av eleverna som deltar i årets presentationsfilm.

Nu taggar vi nytt läsår med Toleransprojektet!

/Malin, Martin, Micke, Jessica & Carro

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.