Antagningsbesked på väg!

En bra bit över 140 modiga ansökningar kom in till Toleransprojektet från årets åttor. Det är nytt rekord!

Antalet ansökningar till Toleransprojektet läsåret 2021-22 slog alla tidigare rekord. En bit över 140 elever har ansökt om en av de 50 platser vi har att erbjuda. Det är en stor spridning av ansökningar – från alla skolor och klasser, från elever med alla slags skiftande motiveringar till att söka. De söker vänner, vill få kunskaper, lockas av en spännande resa till Polen, kämpar med skoltrötthet, mörka tankar och trassliga relationer, vill utveckla självkänsla och lära sig stå inför andra, har erfarenheter i bagaget som de vill dela med andra … och mycket, mycket mer!

Nu är det svåra och hjärtslitande arbete med att sätta samman årets två grupper gjort och antagningsbeskeden landar i elevernas brevlådor inom kort.

Projektledaren Malin med de kuvert som innehåller beskedet att man fått en av de 50 platser vi har att erbjuda i Toleransprojektet.

Det som nu väntar de antagna eleverna är ett besök av oss ledare inför starten i november. Vi åker ut på de olika skolorna och ser till att alla elever känner sig välinformerade och trygga, trots allt det nervösa som fladdrar i magen. Grupp 1 har sin första träff på Söra onsdag 10 november och grupp 2 torsdag 18 november. Vi ser verkligen fram emot detta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.