Toleransprojektet och nästa läsår

Toleransprojektets femte år blev inte som vi hade tänkt oss. Efter en fantastisk start med eleverna i grupp 1 och 2 under hösten 2020 tvingade pandemin oss att avbryta. Resten av läsåret fick ledarna jobba med andra uppgifter och elevaktiviteterna vi ordnade blev digitala. Allt blev upp och ner och så långt ifrån det vanliga man kan tänka sig.

Inför läsåret 2021-22 försöker vi tänka och planera klokt. Vi vill inte vara med om ännu ett förstört läsår. Det vi vet är att vi måste fortsätta följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och anpassa oss efter den lokala smittspridningen. Det innebär att vi har skapat tre alternativ för när Toleransprojektets elever ska kunna starta sin undervisning på Söra. Dessa alternativ är:
1. Vecka 45 (direkt efter höstlovet)
2. Vecka 48
3. Vecka 2, 2022

Vilket alternativ det blir bestäms så klart av pandemin och beslutet tas i samråd med ansvariga chefer och smittskyddet. Det tredje alternativet skulle innebära ett väldigt förkortat TP-år, men med så mycket bibehållet innehåll som möjligt. Alla alternativ inbegriper en resa till Förintelsens minnesplatser i Polen under vårterminen 2022. Vi utgår i nuläget från att en sådan är resa är möjlig att genomföra.

Vi kommer att genomföra processen med elevpresentationer, ansökningsperiod, gruppsammansättning och antagningsbesked lite senare än vanligt. Information om alla viktiga datum kommer så snart det är möjligt.

En sak är säker och det är att Toleransprojektet kommer att fortsätta sin verksamhet med nya elever under läsåret 2021-22. Låt varje unge som du vet ska börja åk 8 i höst få veta det! 🙂

På återhörande och trevlig sommar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.