Toleransprojektet mötte Belgien!

Toleransprojektets arbete har genom åren fångat flera europeiska länders intresse. Tidigare har vi föreläst i Liverpool och för lärare i olika Erasmusprojekt. Nu i veckan hade vi en digital föreläsning för en grupp forskare och skolutvecklare från belgiska Antwerpen som ville lära sig mer om Toleransprojektet. Därför anordnade Segerstedtinstitutet vid Göteborgs universitet, som är Toleransprojektets nationella centrum, en Zoomkonferens där Ola, Malin och Maja presenterade Nyköpings arbete.

Den belgiska gruppen tillhör RAN (Responding to Abuse and Neglect education), ett EU-baserat nätverk av yrkesverksamma inom skolan. Liksom Toleransprojektet arbetar de långsiktigt med utbildning som främjar demokrati och tolerans och motverkar socialt utanförskap och i förlängningen våldsbejakande extremism. Utöver presentationen fick konferensdeltagarna möjlighet att utbyta tankar och erfarenheter om förebyggande arbete med ungdomar utifrån både en svensk och belgisk kontext.

Belgarna var väldigt intresserade och imponerade av Toleransprojektets arbete och elevernas utveckling och förhoppningen är att gruppen från Belgien kan genomföra ett sedan länge planerat studiebesök i Göteborg och Nyköping under hösten 2021 eller våren 2022.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.