Nyårsönskningar …

Ett vanligt år med Toleransprojektet låter vi runt årsskiftet eleverna skriva önskningar på pappersstjärnor. Dessa sätter vi upp på svarta tygtavlor, en för varje grupp. Eftersom det inte gick att göra detta på vanligt sätt i år löste vi det via Instagram istället. Eleverna, både tidigare toleransambassadörer och årets pandemipausade elever, skickade in sina önskningar som vi sedan skrev ner åt dem på pappersstjärnor.

Gemensamt för många av årets önskningar är naturligtvis pandemin. Det är tydligt hur en stor längtan finns efter att få umgås med nära och kära, gå i skolan, kunna resa, gå på träningar och krama mor- och farföräldrar igen. Eleverna önskar sig helt enkelt en vanlig och normal vardag. Men det finns också andra slags önskningar – om att må bättre, om att klimatkrisen ska hejdas, om att diskriminering och mobbing ska upphöra, drömmar gå i uppfyllelse och orättvisor utplånas, om att hitta motivation för skolan. Alla önskningar är viktiga och de får leda oss in i detta år när vi så förtvivlat längtar efter ljus, hopp och gemenskap.

Tack alla fina elever för era gnistrande och värmande önskningar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.