Pandemipaus året ut

Pandemin och smittspridningen fortsätter och Toleransprojektet kommer därför att förlänga sin paus läsåret ut. Det är viktigt för oss att vara del i att ta ansvar och nu mer än någonsin blir vårt motto: Tillsammans, ställt på sin spets.

För, hur kan man vara tillsammans på avstånd? Det har vi verkligen fått fundera över och sedan vår paus inleddes 5 november har vi ledare tillsammans med årets och tidigare elever ägnat oss åt kontakt och gemensamma aktiviteter via digitala mötesplatser – framförallt Instagram. Syftet med dessa aktiviteter är i första hand att bibehålla känslan av gemenskap och motivation. När man inte kan ses är det lätt att tappa just detta.

Vi ledare har gjort och delat filmer och på önskemål från elever skapat ”Veckans utmaning”. I dessa har alla som velat kunnat bidra med exempel på hur de löst utmaningen via foto, text och film. Den första utmaningen bestod i att göra något fint, snällt eller modigt för någon annan.

Den andra innebar att man skulle skapa något valfritt – måla, pyssla, baka, skriva, bygga, rita … – på temat ”gemenskap” eller ”ensamhet”. Varje vecka här framöver kommer en ny utmaning.

Förutom dessa digitala aktiviteter deltar också några av Toleransprojektets ledare i regelbundna vuxenvandringar på stan tillsammans med andra verksamheter inom kommunen, Svenska kyrkan samt olika föreningar, till exempel Tjejjouren Mira. På eftermiddagen efter skolan finns vuxna på stan som trygga, fasta punkter. Flera av Toleransprojektets elever har vi, trots pandemipausen, kunnat heja på och kolla läget med tack vare dessa vandringar.

Toleransprojektet planerar att återuppta träffarna på Söra den första skolveckan i januari. Men, det är naturligtvis under förutsättning att det allmänna smittläget gör det möjligt. Vi fortsätter hålla alla elever, vårdnadshavare och skolor informerade.

Vi har visserligen paus men vi finns här och fortsätter göra vad vi kan för våra elever!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.