Ansökningsrekord och antagningsbesked

Det var rekordmånga elever i åttan som sökte till Toleransprojektets femte år – närmare bestämt 132 stycken! Det är fantastiskt roligt att så många uppbådat mod och beslutsamhet nog att fylla i ansökan och skriva en motivering. Samtidigt är det svårt att göra så många besvikna. Vi har ju bara femtio platser, vilket betyder att 82 förväntansfulla elever blir utan.

Nu ligger alla antagningsbesked på lådan på väg ut till alla som ansökt. Man får i brevet veta om man fått en plats, och i så fall i vilken grupp man hamnat, eller om man just nu inte har en plats utan är reserv. Om någon eller några elever väljer att tacka nej till sin plats går istället erbjudandet till en reserv.

Grupp 1 kommer att ha sin första träff torsdag 1 oktober och grupp 2 sin första torsdag 8 oktober. Inför denna träff kommer vi ledare ut till alla skolor och träffar eleverna. Det är viktigt för att alla ska känna sig trygga och välinformerade. Samma datum kommer vi också att ha möten för vårdnadshavarna. Detta möte äger rum i aulan på Omega (Nyköpings högstadium) kl 18.30. Där kan vi pandemianpassa mötet genom tillräckligt avstånd. Vi kommer också att erbjuda vårdnadshavare möjligheten att delta digitalt.

Nu längtar vi ledare efter årets Toleransprojektselever!

En kommentar till “Ansökningsrekord och antagningsbesked”

  1. Så roligt att så många är intresserade och det är egentligen inte så konstigt då fler och fler förstår och får veta om det fina och gedigna arbetet som gör skillnad för så många. Tack för ert goda arbete och outtröttliga engagemang😊
    Mvh Mari

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.