Nytt år med Toleransprojektet

Toleransprojektets femte år har nu rivstartat! Det innebär att 23 klasser i årskurs 8 på sex högstadieskolor har lyssnat på presentationer och nu funderar över om de ska söka en av de 50 platserna. Vi har faktiskt redan fått in några ansökningar, trots att ansökningstiden inte går ut förrän tisdag 1 september.

De skolor som läsåret 2020-21 låter sina elever få möjlighet att söka till Toleransprojektet är: Vittra Kungshagen, Nyköpings Enskilda grundskola, Nyköpings friskola, Nyköpings högstadium, Mikaeliskolan och Fokusskolan. Det är alltså på dessa skolor vi under en intensiv vecka genomfört våra presentationer. Eleverna var nyfikna, engagerade och väldigt positiva – så nu hoppas vi att de dessutom är modiga och motiverade nog att gå hela vägen med en ansökan.

Vi vill rikta ett särskilt stort tack till våra toleransambassadörer från det fjärde året som deltog i presentationerna med kloka tankar och uppmuntran, samt svarade på frågor. Det var väldigt betydelsefullt! Här kan du också se den film med elevröster från året som vi visade åttorna:

Känner du en elev i åttan? Ge hen en särskild pepp och uppmuntran att söka. Vi finns för alla elever!

Fortsätt gärna följa vårt nya år med Toleransprojektet här på bloggen! // Maja, Jeanette, Ola, Crille, Malin & Markus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.