Återblick och framåtblick

Toleransprojektets fjärde år är över och nu har alla våra tidigare och senaste elever sommarlov, sommarskola eller sommarjobb. Snart går också vi ledare på ledighet.

Vi har ett fantastiskt år att blicka tillbaka på. Nyköping har fått femtio nya toleransambassadörer, vi har gått tillsammans med facklor på Förintelsens minnesdag och bidragit med texter lästa på Stadshustrappan, vi har hunnit göra två resor till Polen innan pandemin slog till, vi har haft en återträff med förra årets elever i junikvällens magi, vi har skrattat och gråtit och lekt och lärt oss och varit allvarliga, tramsiga, empatiska och kloka. Ni elever har vuxit inuti och utanpå, enskilt och som grupp. Ni ger världen hopp!

Nu blickar vi framåt mot ett nytt läsår med Toleransprojektet. När augusti kommer och skolan börjar kommer vi och träffar alla nya elever i åk 8 på Nyköpings högstadium, Vittra, Fokusskolan, Mikaeliskolan, Nyköpings friskola och Nyköpings Enskilda grundskola. 23 klasser ska få information om vad Toleransprojektet är och hur man söker en plats. Mer information om detta kommer, men de allra flesta skolorna kommer vi till den första skolveckan!

Utställningen om Toleransprojektets fjärde år står i Stadshusets foajé hela juni ut, så passa på att se det om du inte hunnit ännu!

Vi ledare tackar för oss och hoppas att du som läser vår blogg fortsätter göra det under nästa läsår. Känner du någon blivande elev i åk 8, så tipsa om Toleransprojektet och peppa hen att söka.

Ha en fin sommar så hörs vi i augusti!

/Maja, Jeanette, Ola, Malin, Crille & Markus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.