Antagningsbeskeden utskickade!

Toleransprojektets fjärde år slog alla rekord vad gäller antalet elever som ansökte om en plats. 127 ansökningar från elever på Nyköpings högstadium, Nyköpings friskola, Vittra Kungshagen, Mikaeliskolan och Fokusskolan kom in och det gör oss glada och ödmjuka att så många unga människor har känt att Toleransprojektet är något de vill uppleva.

Men, eftersom vi bara har 50 platser att fördela så är det också väldigt svårt och ledsamt att behöva göra så många modiga och fina elever besvikna. Det är viktigt att poängtera att om man inte har fått en plats så är det för att platserna inte räcker till – inte för att man skrivit en dålig ansökan. Alla ansökningar var fantastiska!

Denna vecka har antagnings- respektive reservbesked skickats ut till alla som sökt. Nästkommande vecka besöker ledarna i respektive grupp alla skolor och träffar de nya eleverna inför den första Toleransprojektträffen. Det är viktigt för att knyta de första kontakterna, dämpa eventuell oro och nervositet och se till att alla har tillräckligt med information. Det blir spännande!

Grupp 1 har sin första träff onsdag 2 oktober och grupp 2 ses torsdag 10 oktober. Snart är det liv och rörelse på Söra igen och det ser vi fram emot.

/ Maja, Madde, Jeanette, Ola, Crille och Malin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.