Toleransprojektets ansökningsperiod har börjat!

Toleransprojektet är ingenting utan sina elever och nu har 22 klasser med elever i årskurs 8 lyssnat på Toleransprojektets presentationer. Det är bland dessa de nya eleverna för i år finns och vi hoppas så klart att många ansökningar kommer in.

Vid informationstillfällena på Vittra, Nyköpings friskola, Mikaeliskolan, Fokusskolan och Nyköpings högstadium fick eleverna exempel på hur en typisk dag med Toleransprojektet kan se ut och kännas, de fick se en film där förra årets elever berättar och med sig fick de en broschyr och en ansökningsblankett.

Fredag 6 september är sista dagen att ansöka till en av de totalt 50 platserna som Toleransprojektet erbjuder. När ansökningarna kommit in sätts två grupper samman och alla som sökt får ett besked hem i brevlådan – både de som fått en plats och de som står som reserver.

Se gärna årets film där eleverna från det tredje året berättar om sin tid i Toleransprojektet och där det finns glimtar från undervisningsdagarna på Söra och resan till Förintelsens minnesplatser i Polen.

Har du i din närhet unga människor du tror Toleransprojektet skulle kunna vara viktigt och utvecklande för – peppa dem att söka! Om du har frågor om ansökan eller annat, kontakta:

Malin Mattsson Flennegård, malin.mattsson.flennegard@nykoping.se
Maria Ulvenhag, maria.ulvenhag@nykoping.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.