Nytt år med Toleransprojektet!

Sommarlovet är över för både elever och Toleransprojektets ledare. Första årets toleransambassadörer börjar andra året på gymnasiet,och den senaste kullen blir 9:or. Tre år har gått och nu inleder vi det fjärde året med Toleransprojektet. Vissa saker är precis som vanligt, andra saker är nya.

Det som framför allt är nytt är att vi har fått ett tillskott av tre nya ledare – Christer Isaksson och Jeanette Backman som är lärare på Nyköpings högstadium och Madeleine Bengtsson som är familjestödjare på Socialtjänsten. Christer (Crille) och Jeanette avslutade i våras sin utbildning till toleranspedagoger vid Göteborgs universitet. För årets elever kommer det här att innebära att hälften av dem kommer att ha Ola, Malin och Maja som ledare och den andra halvan Crille, Jeanette och Madeleine.

Det som närmast väntar är en hektisk och spännande vecka med besök på högstadieskolor där eleverna i åttan ska få information om Toleransprojektet och möjlighet att söka en av de femtio platserna för läsåret 2019-2020.

Dessa dagar kommer vi ut och informerar:

  • Måndag 19 augusti: Vittra Kungshagen
  • Onsdag 21 augusti: Nyköpings friskola, Mikaeliskolan och Fokusskolan
  • Torsdag 22 augusti: Nyköpings högstadium Alpha, AL 9 och 10 (8a-h)
  • Fredag 23 augusti: Nyköpings högstadium Omega, AL 11 och 12 (8i-p)

Vid detta tillfälle får eleverna information om Toleransprojektet och med sig får de en broschyr och en anmälningsblankett. Föräldrar/vårdnadshavare får sedan ett mejl hem med ungefär samma information.

Sista dag att lämna sin blankett med intresseanmälan till Toleransprojektet är fredag 6 september. Eleverna lämnar blanketten till sin mentor/lagmentor.

Vi ledare ser fram emot ett nytt läsår och det ska bli spännande att träffa nya ungdomar ute på skolorna och peppa dem att söka en plats i Toleransprojektet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.