Integrationspris till Toleransprojektet!

Ett av Toleransprojektets många syften och mål är att vara en mötesplats för unga människor med olika bakgrunder. Oavsett kulturell eller religiös bakgrund, var man bor, vilka man umgås med, vad man gör på fritiden, vilka värderingar och åsikter man har så ska man känna att Toleransprojektet är en självklar gemenskap.

Därför var det med stor glädje och tacksamhet som Toleransprojektet tog emot Nyköpings kommuns integrationspris 2019 med motiveringen:

Toleransprojektet bidrar till en förbättrad integration genom att ungdomar deltar i aktiviteter som minskar fördomar och ökar förståelsen mellan individer med olika bakgrund.

Priset delades ut under pompa och ståt samma dag som Nyköping firade Sveriges nationaldag vid Nyköpingshus. Undervisningsledarna Ola, Malin och Maja tog emot ett diplom och en check på 5 000 kronor av Kent Pettersson som företräder Kompetens- och arbetsmarknadsnämnden i Nyköpings kommun. Många av eleverna som gått Toleransprojektet kom och firade det fina priset.

Nu tar Toleransprojektet snart sommarlov, men i augusti är vi tillbaka igen. Det har nämligen precis politiskt beslutats om en fortsatt finansiering för läsåret 2019-2020. Det betyder att eleverna som nu går ut årskurs 7 i höst när de börjar årskurs 8 kommer att kunna söka en plats i Toleransprojektet. Det är vi väldigt glada över!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.