Nytt läsår med Toleransprojektet!

Sommarlovet är över för både elever och Toleransprojektets ledare. Första årets toleransambassadörer börjar gymnasiet och detta års blir nior. Varmt lycka till med detta!

Nu väntar hektiska och spännande veckor med besök på högstadieskolor där eleverna i åttan ska få information om Toleransprojektet och möjlighet att söka en av de femtio platserna för läsåret 2018-2019.

Dessa dagar kommer vi ut och informerar:

Onsdag 22 augusti: Nyköpings friskola och Vittra Kungshagen
Torsdag 23 augusti: Nyköpings högstadium Alpha, AL 1 (8a-d)
Fredag 24 augusti: Nyköpings högstadium Alpha, AL 2 (8e-h)
Måndag 27 augusti: Nyköpings högstadium Omega, AL 3 (8i-l)
Tisdag 28 augusti: Nyköpings högstadium Omega, AL 4 (8m-p)
Torsdag 30 augusti: Mikaeliskolan och Fokusskolan

Vid detta tillfälle får elever information om Toleransprojektet och med sig hem får de en broschyr och en anmälningsblankett. Föräldrarna får sedan ett mejl hem av respektive klassmentor med ungefär samma information. För föräldrar som vill veta mer håller vi en föräldrainformation tisdag 4 september kl 18.00 på Alpha i miniaula 1.

Sista dag att lämna sin blankett med intresseanmälan till Toleransprojektet är torsdag 6 september. Eleverna lämnar blanketten till sin mentor.

Något som ger en väldigt bra bild av hur eleverna som varit med i Toleransprojektet tänker och känner efter sitt deltagande är att höra dem själva berätta. Var så goda!

Toleransprojektets utställning har också lämnat Stadshuset och finns 21 augusti till 10 september i entrén på Barn Utbildning Kultur (Östra Rundgatan 11). Välkomna dit om ni inte hunnit se den.

Vi ses på skolorna och här på bloggen!

PS. Den som vill lyssna på en radiointervju som spelades in i somras med två av Toleransprojektets ledare, Malin Mattsson Flennegård och Ola Flennegård, i Anna och Philips lärarpodcast kan göra det här. DS.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.