En magisk majkväll med återträff på Söra

Inte sedan i september förra året har vi haft någon återträff med våra allra första toleransambassadörer. Därför var det verkligen dags nu!

En alldeles magiskt vacker majkväll sammanstrålade vi på Söra – där allt en gång började – för att leka, grilla. prata ikapp, tävla i frågesport och lyssna till en berättelse.

Några kom med moppe, andra fick skjuts av föräldrar, någon promenerade och flera rullade in med Maja i en minibuss. Vi fick hjälptes åt att fixa i ordning ute vid den fina grillplatsen innan lekarna satte igång. Det var ju ett tag sedan alla sågs men så fort vi började lekandet så släppte, som vanligt, alla loss.

Sedan samlades vi runt elden och grillade korv och marshmallows, åt goda bullar och mjuka kakor som några hade bakat och tagit med sig, och pratade om framtida gymnasieval, resor och minnen.

När alla var proppmätta satte vi tänderna i en klurig frågesport med frågor om vårt år med Toleransprojektet och efter det bar vi med oss filtar och överblivna godsaker ner till den spegelblanka Hovrasjön. Där lyssnade vi på en berättelse om en ung man, Kimmie, vars uppväxtförhållanden och livsval tog honom på skakiga och farliga vägar. Hans berättelse finns som radioprogram och under lyssnandet låg eller satt alla djupt koncentrerade i kvällssolen, till fågelkvittret.

Efteråt läste Malin ett brev från Kimmie till eleverna, skrivet samma dag. Han visste att vi skulle lyssna och eftersom Malin och Ola känner honom ville han gärna skicka en hälsning inför sommaren och det framtida livet.

Så gick en fantastiskt fin kväll mot sitt slut och vi önskar alla våra elever som nu tar examen från högstadiet och går vidare mot sommarlov och fortsatta studier allt gott. Vi ledare finns kvar här för er – bara ett sms bort!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.