Boksläpp på Stadshustrappan!

Tidigare under våren kom vår rykande färska bok ”Jag vill bli kallad vid mitt namn – Toleransprojektets elever har ordet”. Förra veckan var det äntligen dags för det officiella boksläppet och det ägde rum på Stadshustrappan vid Stora torget i Nyköping.

Elever från Toleransprojektets första fyra år – vars texter det är som finns publicerade i boken – fick komma och hämta ett gratis exemplar. Under klarblå himmel och i strålande sol droppade eleverna in och det blev ett glatt mingel. Till detta mingel anslöt två kommunalråd, kommunens kommunikatörer och Södermanlands Nyheter som fotograferade och intervjuade elever. Våra toleransambassadörer Hoda, Kasper, Vera och Abdikarin gjorde ett jättefint jobb med att ställa upp på frågor och framför kameran. Webbnyheten kan läsas här.

Senare på eftermiddagen fortsatte Hoda och Kasper tillsammans med projektledaren Malin till P4 Sörmland där ännu en intervju ägde rum.

Urban Hedqvist på P4 Sörmland intervjuar projektledaren Malin och toleransambassadörerna Hoda och Kasper.

Utgivningen av boken har finansierats av Segerstedtinstitutet vid Göteborgs universitet, där Toleransprojektets nationella nätverk har sitt centrum. De menar att det finns ett stort värde i att publicera texter där unga människors tankar, känslor, rädslor och drömmar får komma till uttryck och nå många. Det håller vi verkligen med om och vi tackar Segerstedtinstitutet för möjligheten att få förverkliga denna bokdröm.

Den som är intresserad av att läsa boken kan antingen låna den på biblioteket på Culturum eller köpa den av Toleransprojektet. Alla intäkter går till ukrainska barnhemsbarn som befinner sig i Polen. Kontakta oss i så fall via denna sida.

4 reaktioner till “Boksläpp på Stadshustrappan!”

    1. Vad roligt! Om du kan hämta den i ditt namn i Stadshusets reception är det enklast, annars kan jag skicka den till dig. Meddela här vad som passar bäst. Min kollega Maria Ulvenhags mobilnummer är kopplat till Swish: 0737737392. Boken kostar 100 kronor och pengarna går till ukrainska barnhemsbarn i Polen. Märk betalningen ”Boken”.
      Varma hälsningar/ projektledaren Malin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.