Äntligen återträff!

Efter att på grund av pandemin skjutit upp och skjutit upp återträffen med toleransambassadörerna från år 4 har den nu äääääntligen kunnat genomföras!

Ett härligt gäng med taggade och glada elever och ledare fick en kväll med lekar, bildspel, pizzaätning, frågesport och ett uppdrag att skriva en hyllning till Toleransprojektet. För att göra det enkelt för alla att komma hade vi fått låna föreningen Ung Krafts lokal mitt inne i stan och vi passar därför på att här tacka dem för detta lån!

Eleverna från år 4 har precis börjat gymnasiet och det kändes fint att få höra var de befinner sig nu. Många är kvar i stan, på olika skolor och program, medan andra pendlar till nya städer eller till och med har flyttat. Några stackare låg hemma sjuka eller hade andra förhinder och vi saknade dem alla.

Nu är vi påfyllda med energi inför starten av presentationer för 22 klasser i åk 8 den närmaste veckan. Tack alla fina elever för att ni kom och bidrog med era personligheter, era skratt och er kärlek! Vi fortsätter att finnas här för er!

Visst vill ni läsa några av hyllningstexterna? Här kommer några glimtar:

I Toleransprojektet bjöds jag på en skrivbok. I den dokumenterade jag alltifrån mina skratt till de mysiga stunderna tillsammans när jag utvecklade min identitet och lärde mig tolerans. Så från botten av mitt hjärta: Tack!

Tack vare Toleransprojektet har vi lärt oss att tolerera andra människor med andra identiteter och alla våra minnen tillsammans finns i våra skrivböcker samlade till ett stort minne. Toleransprojektet kommer alltid att finnas kvar med oss.

Skratt och mys
I vår skrivbok lär vi oss
om vilka vi är och vår identitet
Olika tillsammans
Tillsammans för tolerans

Tillsammans tog vi oss igenom allt från skratt till gråt. Vi lärde oss om vår identitet och om att acceptera och tolerera andra människor. Vi reflekterade och resonerade om tunga frågor i skrivböckerna och allt detta gjorde vi omgivna av väldigt mysiga människor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.