Toleransprojektet inför nästa läsår!

Sommarlovet är här och Toleransprojektet i Nyköping kan lägga sitt sjätte år bakom sig. Det känns fantastiskt att varken en pandemi eller ett krig kunde stoppa oss från att genomföra året med våra fina elever. Nu väntar ledighet men innan dess kommer också lite information inför läsåret 2022-23.

Först hälsar vi Kunskapsskolan välkommen som ny TP-skola! Det betyder att nu alla elever i årskurs 8 i Nyköping kommer att kunna söka en av de femtio platserna i Toleransprojektet. Det känns väldigt roligt!

Sedan vill vi berätta att vi får lite förändringar i Toleransprojektets ledarteam. Crille Isaksson tar en paus från TP och återgår på heltid till undervisningen på Nyköpings högstadium. Maja Ulvenhag lämnar Toleransprojektet och påbörjar ett nytt jobb inom Region Sörmland. Tack Crille och Maja för allt ni betytt för Toleransprojektet! Detta innebär att vi får två nya medarbetare nästa läsår. Peter Sund från Nyköpings högstadium blir toleranspedagog i grupp 2 och Martin Svensson ersätter Maja som ungdomsstödjare. Varmt välkomna Peter och Martin! I övrigt är allt som vanligt och vi är särskilt glada över att Ung Kraft fortsätter att samarbeta med oss och deltar i alla Toleransprojektets träffar på Söra.

Mellan 17-19 och 22-24 augusti kommer presentationerna för nya elever i årskurs 8 att äga rum. Det betyder att 28 klasser ska få veta allt de behöver veta om Toleransprojektet och förhoppningsvis får vi många sökande även detta år. Schema för detta kommer i augusti.

Nu önskar vi er alla en skön sommar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.