Julkonserten – en magisk kväll

lucia_2Tisdagen den 16 december var verkligen magisk och har fått en särskild plats i mitt hjärta. Att en julkonsert berör är inget konstigt, men att bli fullständigt omruskad av samtliga som finns på scenen, är sagolikt.

Culturums stora konsertsal var näst intill fullsatt.  Scenen var lika vacker i sin färgsättning som en glittrande julgran med glaskulor i alla de färger man kan önska.  Konserten skulle just börja. Scenen hade intagits av de yngre stråkarna, redo att spela lite Tomteblues för oss.

marie sel

Francesca Caccini orkester gör sig redo för sin Tomteblues tillsammans med några yngre Beethovenelever.

junior bl

På tur stod juniorblåsarna som visade sina kunskaper lite extra den här kvällen. Det svängde rejält.

Old manSedan var det dags för ett mycket fint framförande av David Brodén. Han blåste liv i en mycket gammal musical med sången Old Man River från Teaterbåten där han gestaltade maskinisten Joe på  hjulångaren Cotton Blossom, som hyste en grupp entertainers som åkte runt för att roa de mer välbeställda runt floden Missisippi. En svår låt som kräver ett stort register för att klara. Ett nummer som drog ner mycket jubil från både läktare och parkett.

https://www.youtube.com/watch?v=Six60yDCXPY&feature=youtu.be

David kan man också se i musikskolans kör tillsammans med Elin, Amanda och Linn, här framförande ”Joy to the world” tillsammans med delar av Omegas musikprofiler.

david

 

Nästa soloartist som klev upp på scenen var Daniel som spelade ett klassiskt stycke på piano med bravur. Prelude in C minor, BWV 999 av Bach. rålin

Stipendiaten Frans Rålin visade prov på sina kunskaper med sin elgitarr här i ensemble med sångerskan Lovisa framförande Cohens ”Hallelujah”.

anna

Stipendiaten Anna Waern-Bugge tog sig an Habanera ur Carmen så galant att man trodde man befann sig på någon av de stora scenerna. En fantastisk sångerska! Här till hela Musikskolans Sinfonietta, som är ett utbyggt Vivaldi stråkorkester med blåssektion.

vivaldi

Sinfoniettan spelade också ett eget stycke, Pomposo ur Watermusic. Här ska de just börja.

slag

Musikskolans Slagverksensemble spelade Last Christmas på marimba och klockspel. Så ha du aldrig hört den förut! Så rytmiskt och vackert! I ett samarbete med estets slagverkare hade man också ett humornummer med klapp och stamp.

https://www.youtube.com/watch?v=hqaAPthxQOs&feature=em-upload_owner#action=share

Kranky Old Lady av Johan Bodin Eriksson framfördes här med en imponerande akrobatik för att vara gamla tanter.. Eeh vad? Dom säger här att det var ungdomar som klätt ut sig? Nej, nu försöker dom nog lura mig här.

Olle

 

Och här har vi Olle Westerberg som spelar ett fantastiskt klassiskt stycke av Yann Tiersen, Comptine D ún Autre Èté. Han kom senare att ackompanjera Emma Wästberg på Dylands ”Make Me Feel My Love”, som vi också hört sångerskan Adele sjunga.

https://www.youtube.com/watch?v=ZDpZe_Bv6IY&feature=youtu.be

Nyköping Big Band här i Gregory Yasinitskys ”Hot And Bothered”.  Nyköping Big Band är musikskolans eget storband med en varierad repertoar med sväninga låtar.

Inom kort kommer mer material läggas ut från konserten som helt lysande rakt igenom. Det ni nu fått se är bara ett smakprov. En helt fantastisk kväll! Tack kära publik och tack alla medverkande, ni är så bra tillsammans.. och det är ju så vi är allra bäst.. TILLSAMMANS.  Ett extra TACK till Maria Rasmussen och Omegas musikprofilklass som tillsammans med musikskolan gjorde denna kväll helt unik.

Musikskolan önskar er alla EN GOD JUL OCH ETT GOTT NYTT ÅR!