Öppet Hus Information om lördagens ”Var, När och Hur”.

Var hittar du de olika aktiviteterna? Se nedan.

Rum 9½ till 13 har vi också musikprovning där vi bland annat har DJ-visning och prova på. Övriga kulturämnen har vi kring Högstadiet Omegas entré och foajé. Följ ballongerna.

Bra att veta!

Välkommen med din anmälan. Vi har lite kö på några ämnen, så vårt större intag av nya elever kommer att ske i höst. Men på vissa ämnen kan du få plats direkt.

Det kostar 700 kr per termin för äldre barn mellan 9-22 år. Yngre barn betalar bara 200 kr per termin.

I musik går man individuellt eller i mindre grupper om två eller tre elever. Då får man lite längre lektionstid. I övriga kulturämnen går man i grupper på ca 10 elever eller ibland mer.

De flesta kurserna är löpande över terminer och kräver ingen återanmälan vid ny termin. Man avanmäler sig på hemsidan senast vid terminsstart när man vill sluta. Några lekgrupper är tidsbegränsade. Det är Brasslek, Stråklek och Träblåslek.

Kulturskolan har sin verksamhet måndag till fredag, eftermiddagar och kvällar. Man kommer överens med läraren om en dag och tid som passar. Vid gruppkurser har man ofta ett par alternativa kurser att välja på. Kulturskolan följer oftast grundskolans läsårstider och har lov och studiedagar när grundskolan det.

Man får gå flera olika kurser på Kulturskolan. Är man fler i familjen får man automatiskt syskonrabatt från tredje fullprisämnet med halva priset (ex 700+700+350).

Anmäler du från dator har du Menyn till vänster, Anmäler du från mobil, får du scrolla längst ner i botten.

Välkommen och lycka till!

Kulturskolans Öppet hus lördagen den 18 januari

Välkommen att prova på alla våra kulturämnen. Vi kommer ha Öppet hus i Tonborgen och Omega aula och matsal, för att kunna prova på alla våra olika ämnen som du kan välja.

Kulturskolan har en verksamhet med flera olika ämnen att välja på så som Bild, Dans, Musik, Slöjd och Teater. I mån av plats och pedagogik kan man få delta i kurser från 0-22 år. Lördagens Öppet hus-schema med tider och åldrar för prova på i vissa ämnen/grupper, kan du hitta på blogg.nykoping.se/kulturskolan när det närmar sig.

Bild – Kulturskolans bild är en konstskola i bild och form. ”Fröet” har sedan länge funnit i lokaler i Barnkulturcentrum och finns även med någon grupp i Omega bildsal. Under Öppet hus hittar du en del fint att titta på i Omega foajé.

Dans – Kulturskolans dans är en dansskola för barn och ungdomar med Danslek, Barndans, Creative dance, Creative street och Fördjupning som huvudfokus. Yngre barn dansar i Barnkulturcentrums lokaler, medan lite större barn/ungdomar dansar i Nicolaiskolans aula. Under Öppet hus hittar du olika tider för dans och åldrar i anslutning till Omegas matsal, där du kan prova på dans under lördagen.

Musik – Kulturskolans musik erbjuder kurser i alla olika instrument. Vi erbjuder så väl klassiska instrument som popinstrument och musikproduktion/DJ. Ämnet musik bedrivs mestadels i Tonborgen, där du även under lördagens Öppet hus kan prova spela olika instrument.

Slöjd – Kulturskolans slöjd är en skapandeverkstad med tillverkning i olika material och former. Du kan även söka till Animerad film där man slöjdar fram figurer och rekvisita som sedan blir en liten film. Slöjd kommer under lördagens Öppet hus ställa ut i Omega foajé.

Teater – Kulturskolans teater har flera olika grupper som har sina egna teman och medverkar i manusskrivandet. Man använder även en hel del rekvisita som man under lördagens Öppet hus får bekanta sig med. Teater kan du prova på i Omega aula, som också är den lokal där man har sina lektioner.

Välkommen till en härlig dag!

Sommarlov!

Kulturskolan tar semester och sommarlov från 8 juli och finns tidigast på plats från 8 augusti igen. Lektionerna börjar dock den 2 september om inte annat meddelas senare.

Vi önskar er alla en fin sommar!

Sista dagen för avanmälan inför hösten är den 15 september. Du hittar både Anmälan och Avanmälan på kulturskolans hemsida. www.nykoping.se/kulturskolan

Somriga hälsningar från Kulturskolan!

Vårens sångfest ”Voices” är här!

Många av Kulturskolans elever har mycket att göra på vårkanten. Då har vi vår årliga sångfest ”Voices 2019” på Culturum. En konsert där instrumentelever och sångelever möts i en fantastisk konsert med fokus på sång och populära låtar. Allt framfört av Kulturskolans elever.

Inför en så stor konsert, med runt 100 medverkande på scenen, har man flera repetitioner för att öva in alla de framträdanden som ingår i konserten.

I år har vi två popband, Follow och D4SA, som är den musikaliska stommen i konsertens popmusik.

Välkommen till Voices den 14 eller 15 maj kl 19. Entré: 90 kr vuxen/30 kr skolungdom.

Artikel i tidningen Magasin om vårt balkanprojekt

Under våren och hösten har vi haft ett projekt tillsammans med Oxelösunds musikskola där eleverna tillsammans har spelat musik med influenser från Balkan. Genom detta projekt får eleverna öva på att arbeta i gemenskap och utvecklas i umgänge med varandra och på scen.

I den gemensamma orkestern har det medverkat elever mellan 10-20 år, alla med olika instrument och erfarenheter. Projektet har under hösten spelat två konserter och spelar nu den tredje den 13 december på vår föreställning Kulturljus i decembertid på Rosvalla.

Läs gärna hela artikeln om projektet här (sid 28) så hoppas vi att vi ses på Kulturljus i decembertid!

För köp av biljetter till Kulturljus i decembertid, klicka här.