Grattis Anna och Frans! Grattis Elis!

Vi är alla så glada att kunna meddela att årets Bengt Braun-stipendie på 10.000 kr vardera nu är utdelade.  Grattis Anna Waern-Bugge och Frans Rålin, båda från musikskolan som nu kan förkovra sig musikaliskt, t ex inköp av instrument, med vardera 10.000 kr som en start på vägen. Kommunen delade även ut medel från Assembléestiftelsen på 4.000 kr till Elis Tranemyr, trumslagare som efter musikestetisk linje och medlem i musikskolans slagverksensemble fortsatt sina studier i London. Båda utmärkelserna riktar sig till musikintresserade som främjat musiklivet i Nyköpings kommun.

stipendiater 2014 ljus

Anna tog sina första steg in på musikskolan 2005, då hon påbörjade sina lektioner i tvärflöjt. Några år senare började hon även sjunga. Sedan dess har det rullat på och hon har medverkat på så många sätt att vi nu äntligen kan få ge lite tillbaks för all den glädje Anna spridit i vår verksamhet. Grattis Anna!

Frans fick plats på musikskolan 2008 och valde då elgitarr som han sedan dess hållit fast vid. Med sina många år vid strängarna har han hunnit med några lärarbyten och ingått i några elgitarr- och gitarrensembler tillika popgrupper. Frans har också medverkat på många konserter både i stort och smått, och varit en inspiration för väldigt många. Grattis Frans!

Stipendierna delades ut av kommunstyrelsens ordförande Urban Granström under musikskolans stora Julkonsert på Culturum den 16 december. En helt magisk kväll.

/Musikskolan