Kulturskolans Öppet hus lördagen den 18 januari

Välkommen att prova på alla våra kulturämnen. Vi kommer ha Öppet hus i Tonborgen och Omega aula och matsal, för att kunna prova på alla våra olika ämnen som du kan välja.

Kulturskolan har en verksamhet med flera olika ämnen att välja på så som Bild, Dans, Musik, Slöjd och Teater. I mån av plats och pedagogik kan man få delta i kurser från 0-22 år. Lördagens Öppet hus-schema med tider och åldrar för prova på i vissa ämnen/grupper, kan du hitta på blogg.nykoping.se/kulturskolan när det närmar sig.

Bild – Kulturskolans bild är en konstskola i bild och form. ”Fröet” har sedan länge funnit i lokaler i Barnkulturcentrum och finns även med någon grupp i Omega bildsal. Under Öppet hus hittar du en del fint att titta på i Omega foajé.

Dans – Kulturskolans dans är en dansskola för barn och ungdomar med Danslek, Barndans, Creative dance, Creative street och Fördjupning som huvudfokus. Yngre barn dansar i Barnkulturcentrums lokaler, medan lite större barn/ungdomar dansar i Nicolaiskolans aula. Under Öppet hus hittar du olika tider för dans och åldrar i anslutning till Omegas matsal, där du kan prova på dans under lördagen.

Musik – Kulturskolans musik erbjuder kurser i alla olika instrument. Vi erbjuder så väl klassiska instrument som popinstrument och musikproduktion/DJ. Ämnet musik bedrivs mestadels i Tonborgen, där du även under lördagens Öppet hus kan prova spela olika instrument.

Slöjd – Kulturskolans slöjd är en skapandeverkstad med tillverkning i olika material och former. Du kan även söka till Animerad film där man slöjdar fram figurer och rekvisita som sedan blir en liten film. Slöjd kommer under lördagens Öppet hus ställa ut i Omega foajé.

Teater – Kulturskolans teater har flera olika grupper som har sina egna teman och medverkar i manusskrivandet. Man använder även en hel del rekvisita som man under lördagens Öppet hus får bekanta sig med. Teater kan du prova på i Omega aula, som också är den lokal där man har sina lektioner.

Välkommen till en härlig dag!