Vivaldi får Filharmoniska Sällskapets stipendium 2018

Kulturskolan tackar allra ödmjukast för det stipendium som Filharmoniska sällskapet har tilldelat kulturskolans stråkorkester Vivaldi Ensemble.

Vivaldi Ensemble är kulturskolans mest avancerade stråkensemble som tar sig an riktiga utmaningar och som även främjar såväl kvinnliga som nordiska tonsättare. Den har även, som namnet antyder, musik från italienska tonsättaren Vivaldi på sin repertoar. Vivaldi Ensemblen har uppmärksammats för sin samverkansvilja och på så vis sprider musiken i samhället där de finns med i olika sammanhang.

Vi gratulerar Vivaldi Ensemble till denna fina utmärkelse och hoppas på att musiken som spelas i Filharmoniska konserter får fortsatt ljus på sig. Här finns en bredd som innefattar såväl klassiska verk som modern filmmusik och andra genrer bland annat som kuliss för pop och schlager. Filharmoniska världen är musikaliskt gränslös och mycket vacker i all sin form.

Vi tackar Filharmoniska sällskapet för att ha riktat sin strålkastare mot Vivaldi Ensemble och kulturskolans arbete för unga som spelar klassisk musik.

TACK!