Nyköpings Renaida tävlar i Melodifestivalen 2018

Renaida uppträder på skolavslutningen på Vallarna i Nyköping 2017.

Vi vill ju naturligtvis gratulera Renaida till sin plats bland de tävlande i deltävlingen till Melodifestivalen 2018. Lördagen den 3 februari tävlar hon i Karlstad tillsammans med flera kända ansikten så som Edward Blom, Kikki Danielsson och Benjamin Ingrosso. Renaida tävlar med låten All The Feels av Laurell Barker, Jon Hällgren, Peter Barringer och Lukas Hällgren.

Det är fantastiskt roligt att Renaida som efter sitt genombrott i Idol fortsatt vara aktiv. Hon har flera uppdrag och vi såg henne för inte så länge sedan i Äventyret Alladin tillsammans med bland andra Markoolio, Claes Malmberg, Kim Sulocki och Charlie Grönvall, en familjemusikal, som turnerade runt i Sverige. En skapelse av Robert Dröse som ligger bakom både manus och regi.

Vi såg henne även på Kulturskolans invigning i september 2017 och skolavslutningen några månader tidigare på Vallarna vid slottet.

Renaida Braun är född i Tanzania men uppvuxen hos mamma Helene i Sverige. Hon har bott i Nyköping under hela sin skoltid och har även gått på vår dåvarande musikskola där hon började med att spela trummor i några år och var en rätt duktig trummis, men var redan då duktig sångerska också och startade ett band med andra elever som kallade sig The Popband. Hon uppträdde som sångerska i bandet och ville utveckla sig mer och sökte även sång där hon började 2012. Där gick det så bra att hon fick ett eget nummer i dåvarande musikskolans Voices, som är en konsert vi fortfarande kör varje vår och som är fokus på sång och musik av hela skolan.

Sedan kom Renaida in på ett musikgymnasium i Stockholm och då fortsatte hennes musikaliska bana där. Så det är ju med stor glädje vi följer denna tjej i sina framgångar. Go Renaida!, säger vi och håller tummar och tår på telefonen när det kommer till röstningen.

Stort Grattis, Renaida.. du finns i våra hjärtan! Vi hejar på dig och hoppas att du har en bra låt som tar dig till en plats i stora finalen.

/Kulturskolan