Crea futura-mötet där en timme blev två

Tack till er som var med på mötet den 28 januari.  Det var ett bra och skoj möte med mycket att skriva ner dagen efter. Den viktigaste punkten var ju studion. Där stannade vi länge och John Åhlin, vår elgitarrlärare med bakgrund som ljudtekniker, kom och berättade om vad vi hittills har och undrade hur var och en vill spela in och på vilket sätt. Hur vi ska gå vidare.

20150204_085405

Vi hade nog kunnat hålla mötestiden på en timma om det inte hade varit så go stämning och tankar flödade fritt nästan en timme till.  Snacks’en gick nästan åt trots att det var några som inte kunde komma.

När Tessin flyttade sin studio försvann våra möjligheter att spela in, så det var ett ganska självklart beslut att försöka få till en studio med olika typer av inspelning dels som kvitto på sin tid här och vad man lärt sig, dels som instrument med nutidens musikskapande med beats och looping.

20150204_085442

Vi kommer dock inte att ha ett färdigt studiorum än så länge. Allt är utspritt på flera platser beroende på var man gör sin inspelning och på vilken nivå.

 

Delar av studion kan även användas till konserter och mixning av ljud där. Vi snuddade även vid greenscreen och scenfilmning. Musikvideos t ex i samarbete med andra aktörer för musikskolans egna band och artister. Det finns mycket att fundera på framöver.

20150204_085518

Men nu fick vi veta vad som förväntas av en studio från dig som är elev här. Arbetet kommer att fortsätta med att ta ner nivån så att alla ska kunna spela in något. John är den som har mest kunskap om studion. Han har jobbat professionellt med inspelning.

Nästa Crea Futura-möte kommer i mitten av maj. Då har vi haft Voices och står inför Musikskolans dag då vi går ut på stan och bjuder på musik till stadens boende. Stora Torget och Hamnen kikar vi på som heta ställen.

Ha en fin dag!