Konsert för Världens barn – Tack Nyköping!

världens barn scen 2014En spännande väntan strax före insläpp. Kören ska strax provsjunga och sitter på första parkett.

Lördagen den 11 oktober hade musikskolan en konsert tillsammans med Oxelösound Big Band och Sörmlands musikkår.  En fantastisk konsert med en blandning av både enkla och svåra, sköna och snabba noter. För det är ju så, att när man går på musikskolan så lär man sig inte bara att spela, man lär sig också att läsa och skriva musik där ”bokstäverna” kallas noter.

musikkåren 2014

 

Några som är proffs på att spela efter noter är Musikkåren.  De kan läsa noter som är mycket svåra. Musikkåren har hållit på sedan 1982 och har många olika somringa gig som förgyller vår stad. Nedan har du ett exempel på hur en marsch kan se ut i skrift. Om man är duktig på noter så kan man nästan nynna sig fram till hur denna marsch låter.

noter 2014

De med röda kavajer i kåren är elever från Musikskolans Blåsorkester som också är jättebra på att läsa och spela efter noter.

Med på konserten var även Gränslösa, musikskolans folkmusikgäng. Ett samarbete med musikskolan i Oxelösund.

gränslösa 2014

Folkmusik består mycket av slagverk och var förr lite av sin tids rock´n roll. Bygdens unga samlades i lador och sedan dansades det polkor och snoa me tjo och vrål. Det flirtades och man slogs om tjejerna. Då fanns varken förstärkare eller elsladdar, men med klackarna i golvet och snurr på strängarna var det nog öronbedövande ändå så det räckte. Folkmusiken kan vara både rytmisk och lugn i form av kärleksballader.

Vår ganska nya kör var också med och förgyllde kvällen. Vi bygger sakta men säkert upp en JÄTTEKÖR med duktiga sångare som kan vara med och verkligen ge Nyköping en ny image som musikstad!

kören Världens barn 2014

Kören ska sjunga allt möjligt från barnsånger till julsånger, pop och visor. Och ni låter kanonbra, killar och tjejer! Och ni växer i gruppen så det knakar.

Sedan har vi ju Nyköping Big Band som här i full action svänger till det rejält. Storbanden var som störst under 30-40-talen och har en stomme av jazz och swing i sig. Danspalatsen var den naturliga samlingsplatsen för hårt arbetande människor. Främst är blåsinstrumenten dominerande och sång var ett vanligt inslag, kanske lite en föregångare till dagens schlager.

storbandet

Vi avrundar kvällen med Oxelösound Big Band som är ett storband som hängt med ett tag nu.

oxelösound 2014Oxelösound kommer, som man hör på namnet, från Oxelösund och har hållit på sedan 1968.

Musikskolan tackar alla som kom och stöttade vår insamling till Världens barn! Tack Nyköping!