Crea Futura – vårt framtidsforum för elever

Crea Futura betyder egentligen ingenting, men dess betydelse är gigantisk. Man kan säga att Crea ska hänvisa till ordet ”Skapa” och Futura ska hänvisa till ”Framtiden”. Det är precis vad den här gruppen gör – skapar framtidens musikskola.

Vernissage Tonborgen blommar upp då och då. Barn och ungdomskonst får gärna visas upp på Tonborgen.
Vernissage Tonborgen blommar upp då och då. Barn och ungdomskonst får gärna visas upp på Tonborgen.

En del i gruppens uppgifter är att vara en del i det kreativa uttrycket både i våra lokaler och på scenen.  Framtiden är lite som målningen ovan, den har ingen exakt riktning i framtiden, därför måste vi skapa det innehåll som musikskolan står för i morgon.. nästa termin.. nästa läsår.

Crea Futura startade egentligen före vårt första möte.  De första listorna om orkesterönskemål lades ut för några år sedan för att se om någon ville vara med och tycka. Sedan kom fler och fler listor med önskemål och snart stod det klart att vi måste ha en grupp som är öppen för dem som vill, att vara med och utforma/tycka till om hur vi blir bäst på det vi gör för DIG. I november 2013 hade vi vårt första möte och sedan dess har det blivit fyra stycken möten. Det senaste den 16 oktober.

Ämnen som gruppen tar ställning till har varit inköp av studio, vilka vill vi samarbeta med, hur gör vi konserterna ännu bättre, modeller vid fotografering, att göra i korridoren, fika och priser, hur fungerar konserter och repetitioner, ändringar i verksamheter, workshops, musikskolan och internet.

Nästa gång träffas Crea Futura-gruppen i januari 2014. Vill du vara med? Hör av dig till expeditionen på musikskolan.