Grattis Emilia Österberg till ett fint stipendium

Kulturskolan kan stolt meddela:

Rotary i Nyköping tilldelade under nationaldagen sina utvalda kandidater ett stipendium. Bland dessa har vi vår egen stipendiat Emilia Österberg med. Emilia kunde själv inte närvara under ceremonin eftersom hon under nationaldagen var med sin Vivaldiensemble i Italien, Venedig, som är kompositören Vivaldis skaparverkstad. Där gick de i Vivaldis fotspår och spelade bland annat hans musik på olika platser i Venedig. Vivaldiensemblen har under några år spelat ihop och sparat till denna resa och äntligen blev den nu av.

Stort GRATTIS, Emilia, till ett fint uppmuntringsstipendium!

Emilia är en duktig violinist, och spelar både fiol och viola (altfiol) sedan många år i kulturskolan. Hon började för många år sedan och har vandrat igenom hela vår serie med stråkorkestrar från de minsta när allt började och har nu tagit en plats i vår mest avancerade stora stråkensemble Vivaldiensemblen.

Vivaldiensemblen spelar förstås en del väl kända stycken av Vivaldi. Årstiderna till exempel, som är en mycket välkomponerad, lång och fantasifull skildring av våra årstider.

Har du ca 40 minuter över kan du här höra hela sviten med Vivaldis årstider och njuta en stund av hans skildring av årets olikheter musikaliskt. Här framförd via Youtube av Budapest Strings.