Myror

Idag studerar vi myror. Vi tittar på kroppens olika delar. Huvud, kropp och bakdel. Barnen konstaterar även att myran har sex ben och två antenner. Det är mycket att räkna på fingrarna. I trolldeg skapar de sedan myrans kropp. Barnen får sen i uppdrag att hämta benen utomhus; sex smala och ganska korta pinnar ska de ha med tillbaka. Full fart ut på gården och sen in igen!

Barnen målar sen varsin bräda. När myrorna har torkat om några dagar, så kommer vi att hjälpas åt att fästa dem på brädan. Vilka konstverk det kommer att bli. Hela förmiddagen håller vi på, både ute och inne.

Innan vi sen sätter oss runt grillen och äter lunch (fisk och potatis), så har en del fröknar turen att få lite skön massage i vårsolen. Vilka toppenbarn vi har! ❤️😍

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.