Filmtime

Den här veckan har vi kommit igång med att göra egna filmer. Vilket har varit ett önskemål hos barnen ända sen hösten. De kommer ihåg hur roligt det var när vi gjorde det förra året. Barnen ritar eller tillverkar figurer i ateljén som vi sen fotograferar och maskar av. Förslagsvis kan man använda sig av apparna, Green screen by Do Ink. och PupetPals HD.

Så här går det till när vi gör en film. Först tillverkar man förstås sina karaktärer.

Figurerna är lätta att flytta runt med fingret när barnen dramatiserar sin film med ljud. Sen sparar vi filmerna och visar för varandra. Jättekul! Det svåraste är att komma på en berättelse med början, intrig och ett avslut. Men övning ger färdighet, som man brukar säga.

2 reaktioner till “Filmtime”

  1. Så roligt att höra C berätta om detta hemma. Låter som ett roligt och spännande sätt att låta barnen få utforska tekniken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.