Vi tappar tänder

Så var det dags för barnen att tappa tänder. Spännande! För att åskådliggöra det hela så passar vi på att göra lite enkel statistik. I den röda munnen ser vi hur många tänder barnen tappat tillsammans. I rutnätet syns det hur många tänder varje barn tappat. Vi använder både namn och bild så att alla barn har möjlighet att förstå vilken rad som tillhör vilket barn.

Fyra barn delar med sig av sina tankar och erfarenheter av att tappa tänder.

”Det känns spännande att tappa tänder. När jag rör med tungan gör det lite ont, men nu är det bra. Jag la den under kudden och tandfén tog den. Hon hade inga mer pengar och då tog hon en leksak. Då kom det en leksaksblåval. Den ser ut som en riktig val. Man tappar tänder för att för att man ska bli större.”

”Det gjorde inte ont. Jag tog ut med ett papper för jag ville inte ha blod på händerna. Det var inte läskigt. Vi kastade inte tanden direkt. Det finns ingen riktig tandfé men man kan önska något. När man har tanden i sin hand och önskar något så får man det. Sen kastar man ut tanden i snön. Jag önskade en bäbisdocka. Man tappar tänder för att man blir större och större.”

”Det kändes bra, den åkte bara rakt fram av sig själv. Jag fångade den. Jag bet på en legobit så den blev lös. Jag la den under kudden på fredagen sen fick jag en peng av tandfén. Jag fick behålla tanden och fick en burk av mamma. Pengen la jag i spargrisen. Man tappar tänder för man blir stor.”

”Mamma skulle ut och springa och jag fick följa med. Jag cyklade och mamma sa höger och vänster, sen ramlade jag och grät. Det kom blod på läppen. Jag slog ut hela roten. Mamma köpte godis och pengar i en påse. Jag la tanden i ett glas vatten. Sen tog tandfén den. Hon skickade ingen lapp men lämnade godis och pengar. En annan dag åkte vi till tandläkaren. Han tittade i min mun. Jag fick inte äta något i en timme. Det var en olycka.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.