Luciafirande

I år blev det ett annorlunda luciafirande på grund av Corona-viruset. Inga föräldrar på besök och varje avdelning firade för sig. Men vi hade det mysigt och stämningsfullt ändå. När vi frågade barnen om de visste varför deras föräldrar inte kunde komma och fira med oss, så svarade de i kör: ”Corona, det är för det det är Corona”. Det verkade så självklart för dom, men sen vet man ju aldrig om de verkligen förstår innebörden av Corona.

Vi sjunger traditonella luciasånger. Tomtar, pepparkakor, lucior och tärnor är med och firar. Till och med Rudolf med röda mulen dyker upp.

Vi ser på Uppfinnar Johanna på URplay. Hon uppfinner en julgransdräkt som hon har i sin skolas luciatåg.

Sen äter vi pepparkakor, dricker saft och tomten kommer på besök.

Och en tomte har givetvis paket till alla snälla barn. 3-D printade grodor som barnen målar. Mycket uppskattat. Barnen funderar mycket på om tomten verkligen var den riktiga, eftersom den här var väldigt lik Ann-Sofie…

En kommentar till “Luciafirande”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.