Naturparkour

Några barn på Kajutan har börjat intressera sig för parkour.

För den som inte vet, är parkour ett träningssätt som involverar hela kroppen. Parkour innebär att man på ett smidigt och kontrollerat sätt ska ta sig över olika hinder i omgivningen. Ofta hoppar eller rullar man över dessa hinder och det kräver både en fysisk och mental styrka hos utövaren.

På Kajutan använder vi oss i första hand av naturen som miljö när vi gör parkour, medan de som är mer erfarna (läs vuxna) kan använda sig av stadsmiljö, som till exempel staket, murar, trappräcken och hustak.

Här nedan demonstrerar några barn på Kajutan några ”moves” för att ta sig över naturhinder. Är ni intresserade och vill se mer finns det en QR-kod med en film inne på Stora Modulen. Filmen har några barn spelat in tillsammans med en pedagog.


Och med det säger vi hej kollikok!

En kommentar till “Naturparkour”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.