Just nu på Piraten

Vi jobbar vidare med vår grön flagg resa om Livsstil & Hälsa. Vi lär oss att utöva yoga för att finna ett lugn och kunna stanna upp i nuet och vi har börjat prata om mat som är bra för vår kropps välbefinnande.

Vi har startat med paprika.

Jo! Både barnen och vi pedagoger tyckte att den gula spetspaprikan smakade annorlunda mot den ”vanliga” gula paprikan. Den var sötare.

Nästa steg för oss nu är att lära mer om de viktiga näringsämnen som finns i paprikan, vi ska lära om hur paprikan växer och hur många färger och sorter finns det egentligen? Tillslut ska vi plantera egen paprika!

YOGA är en träningsform för hela kroppen, men innefattar också övningar i andning, avslappning och meditation. Vi tränar på att vara i det som händer just nu, utan att tänka på det som har hänt eller något som ska hända senare. Vi utövar en sagoyoga som heter Djungeläventyr.

Efter varje yoga stund tackar vi oss själva genom att placera våra händer framför hjärtat och säga ”NAMASTE”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.