Veckan som gått, Framtiden

Vi fortsätter att lära oss om bokstäver på olika sätt. Barnen hittar bokstäver överallt, i leken och vardagen. Var och en lär sig utifrån sitt eget intresse och sina egna erfarenheter. Några barn tycker om MyLittle Pony och vill skriva ponnyernas namn och rita dem. Ett barn kom på att teckningen kunde bli en flygande drake, vilket förstås måste testas genast.

”Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla nyfikenhet, kreativitet och lust att leka och lära”

Lpfö 18


På fredagen var vi som vanligt i skolans idrottssal. Först hade vi rörelsestationer, sen en härlig rörelselek där barnen använde hela kroppen på många olika sätt, ålade, rullade, kröp, smög som tysta möss, dundrade som elefanter, hoppade som grodor, rörde sig som robotar m.m. Efter det lekte vi hav, skepp och land. Vi avslutade med sångstund och avslappning.

”Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla motorik, koordinationsförmåga och kroppsuppfattning samt förståelse för hur viktigt det är att ta hand om sin hälsa och sitt välbefinnande”

Annat som vi gjort denna vecka är: grillat korv i Friheten, varit i skogen, jobbat med projekt i åldersindelade grupper.

Trevlig helg!3 reaktioner till “Veckan som gått, Framtiden”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.