Kort om magnetism på Vallmon

De senaste veckorna har barnen på Vallmon visat ett stort intresse för magneter och sättet de fungerar på, vilket har lett till att vi både har pratat om och testat det på flera olika sätt.

Vi har bland annat provat var och på vilka material magneter fäster, och diskuterat kring varför det kan vara så. Barnen har kommit med många egna konkreta exempel och berättat att många av dem till exempel har magneter på kylskåpet hemma. ”Det är för att det är metall! Magneter gillar metall, men inte plast!!

Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla förståelse för naturvetenskap, kunskaper om växter och djur samt enkla kemiska processer och fysikaliska fenomenförmåga att upptäcka och utforska teknik i vardagen, och förmåga att bygga, skapa och konstruera med hjälp av olika tekniker, material och redskap.  – Lp/skolfs 2018

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.