Luciasång och rymdvärld

Lucia

Här på vallmon tränas det för fullt på alla luciasånger. Vi har många sånger som vi ska kunna till luciadagen,  Sockerbagaren, pepparkaksgubbarna, tomte Röd och tomte Grå, Blinka lilla stjärna, lucia sången och några till.

klicka på länken, så får ni ett litet smakprov på hur det låter när vi övar!

https://www.youtube.com/watch?v=JSJyNz9bmCQ&t=52s

Pepparkaksbak

En av våra traditioner är att baka pepparkakor till lucia så om någon har känt doften av pepparkakor i Tystberga under veckan är det från oss på Lilla Gärdet. Barnen har kavlat och tryckt ut gubbar, gummor, stjärnor och granar och pepparkaksbockar. Så nu har vi fikat klart tills luciadagen, mums!

Julkalender

Årets julakalender består utav 24 stycken olika påsar. I varje påse gömmer det sig en QR-kod och bakom varje QR-kod finns det olika slags meddelanden eller informaton till barnen. Varje dag är vi nyfikna på vems namn som dras ur burken och vad QR-koden har för meddelande.

Än så länge har det gömt sig lite sånger, räkneramsor, uppdrag och även en video där Christer Fuglesang leker med vatten i rymden.

Rymdvärld

Vi pedagoger tänkte att barnen inför jul skulle vara upptagna och mer intresserade av allt som handlar om lucia och julfirande och att projektet mer skulle bli lite vilande. Oj, oj, oj, vi kunde inte haft mer fel!!! Rymdprojektet lever mer än någonsin och barnen är så påhittiga som har så många idéer som vi pedagoger stöttar dem i att utveckla. Under veckan växte en rymdväld fram med raketer som några barn haft idéer kring att skapa. När barnen sedan projekterade ”rymden” på väggen fick både leken och byggkonstruktionen en ny dimension.

Ett av barnen använde lärplattan och ville dokumentera med bilder när bygget belystes av projekteorn, han tog många bilder tills han var nöjd. När han sedan tittade på bilderna så upptäckte han skuggan och färgerna som också blev på raketerna. Han visade både kompisar och pedagoger vad han upptäckt. – Titta det blev en raketskugga i rymden, nu är det många raketer som har färger.

” Förskolan ska erbjuda en trygg miljö som samtidigt utmanar och lockar till lek och aktivitet. Den ska inspirera barnen att utforska omvärlden. I förskolan ska barnen möta vuxna som ser varje barns möjligheter och som engagerar sig i samspelaet med både det enskilda barnet och barngruppen.” Lpfö 98/16

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.