Nya och spännande saker på Vallmon

Ljusbordet

Vår miljö är ständigt i förändring utifrån barngruppens behov. För ett tag sedan flyttade ljusbordet in i vårt ”lilla rum” och kompliterades med lite nytt utforskande material vilket har gjort användandet mer intressant.  Just nu väljer barnen gärna att arbeta med saltet i lådorna som tillsammans med ljusbordet ger en ny dimension till t.ex. mönster, bokstäver och skapande. Degen med inbakade glasknappar skapar utforskande lekar som bjuder barnen på nya upplevelser och upptäckter, – titta man kan se ljuset i degen, det här blev en ljussnigel som sniglar sig.

Projektorn

Sedan någon vecka tillbaka har vår nya projektor varit i gång dagligen i ”vita rummet”. Barnen har introducerats i användandet av den vilket snabbt ledde till lekar som projekterats med olika bakgrunder. Vi kan se att projektorn och mörkret i rummet ger barnen fler upplevelser som utvecklar leken.

Projekt – Rymden

Den här veckan startade ett nytt projekt på Vallmon; Rymden. Många barn har visat stort intresse för planeter, rymden och raketer. Starten på projektet inleddes med att vi tittade på UR- programmet Vims i rymden där vi fick följa tre små rymdvarelser som på sin färd i rymden landar på några av vårt solsystems himlakroppar. Vid varje stopp får vi fakta om just den planetens eller månens särdrag och egenskaper. Efter första programmet tyckte barnen att det var spännande och är nyfikna på vad vi mer kommer att få se. Gissa om barnen har idéer kring projektet! Vi vuxna har tur och är medpassagerare och är lika förväntansfulla som barnen, spännande att se hur barnen kommer att utveckla projektet. Kul!

 ” Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin förståelse för naturvetenskap och samband med naturen, liksom sitt kunnande om växter, djur samt enkla kemiska processer och fysikaliska fenomen” Lpfö 98/16

 ” Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklas sin förmåga att urskilja, utforska, dokumentera, ställa frågor om och samtala om naturvetenskap” Lpfö 98/16

En kommentar till “Nya och spännande saker på Vallmon”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.