Vallmon

Solrosor

Under Tisdagen hjälptes vi åt att städa ute på gården, vi sopade och gjorde fint både här och där. Några barn fick i uppdrag att gå iväg till Coop och köpa planteringsjord till vår planteringslåda. Med gemensamma krafter och stort engagemang fylldes det på jord både i låda och krukor.

Hur såg fröna ut? Barnen tyckte dom var små,  lite spetsiga. Ett av baren upptäckte att de var randiga, spännande tyckte kompisarna som också ville titta närmare på dem – de är olika allihopa, då kommer nog blommorna bli olika också. Kluriga tankar, vi får se vad som händer.

Vi hjälptes åt att så alla frön, sedan var det dags för att ge dem vatten. Barnen kom på att inga andra kommer att veta vad vi planterat innan man ser vad som växer upp. – vi kan rita solrosor och sätta upp så vet man. Jätte bra idé, det är klart vi gjorde det!

”Flödet av barnens tankar och idéer ska tas till vara för att skapa mångfald i lärandet” Lpfö 98/16

Här skapas det möjligheter för barnen att på ett naturligt sätt vårda och ta hand om ett levande ting, och få följa processen från frö till blomma.

Här kan ni se vad som kommer att börja växa i lådan på andra sidan staketet. Just det, härliga solrosor. Härliga teckningar eller hur? Hmm, ingen är lik den andra, vi får se hur våra solrosor kommer se ut.

”Ett ekologiskt förhållningssätt och en positiv framtidstro ska prägla förskolans verksamhet. Förskolan ska medverka till att barnen tillägnar sig ett varsamt förhållningssätt till natur och miljö och förstår sin delaktighet i naturens kretslopp” Lpfö 98/16

Förskolans dag 18 maj

Förskolansdag firas i hela Sverige, det är klart att vi också är med och firar. Den här dagen välkomnades barn och föräldrar med balonger och vimplar när de kom på morgonen. Härligt väder och en rolig dag hade vi framför oss, då kan det inte bli annat än bra.

Efter frukosten var det dags för olika aktiviteter utomhus. Cykelbanor, utemålning, såpbubblor, ansiktsmålning och förstås lek som stod på dagens agenda.

Det bubblades och målades så det stod härliga till.

Tur med vädret hade vi, vår tradition med att äta utomhus denna dag kunde genomföras. Barnen fick komma till korvkiosken och beställa korv, mums. Att äta utomhus var både gott och kul tyckte barnen.

Till efterrätt fick vi smaka Lenas överraskning ”randiga glassar”. Barnen fick klura ut smakerna, supersnabbt hade de klurat ut vilka frukter glassen var gjord av. Glassen smakade vattenmelon, mango, jordgubb och kiwi, – mmm, den smakar jätte gott. Kan vi få randig glass igen? Glass får vi nog igen men man vet aldrig vad Lena hittar på, vi får se vad det blir nästa gång.

En kommentar till “Vallmon”

  1. Tack för en superfin dag! Det var väldigt kul och se allt ni gjort och vi hade jätteroligt.

    Hoppas det blir fina solroser i sommar också! Lycka till med odlandet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.