Massage och material

Vulkanberättelser
Den här veckan satte vi igång att arbeta med berättelser i vårt vulkanprojekt.
Vi började med att samtala hur böcker ser ut, hur börjar en bok, hur kan den sluta, vad kan den handla om? Och många andra funderingar.

Barnen kom snabbt på fantasifulla handlingar där de fick ta del av varandras idéer. Arbetet fortsätter nästa vecka.

Avslappning och massage
Vid olika tillfällen i veckan har vi avslappning och massage då barnen som vill masserar varandra ibland lyssnar vi på avslappningssaga/musik på smartboarden, tränar kroppsuppfattning med olika övningar. Den här gången gjorde vi massagesagan Katterna.

Upptäckt genom slipad prisma
Kakelplattorna som vi fick av Nybygget har givit barnen
nya kreativa idéer i skapandet. Kakelplattorna används på olika sätt, ibland ritar och skriver barnen på dem, ibland använder barnen framdukat material som ligger sorterat i glasskålar och som ser inbjudande ut både för ögon och hand.

Vid ett tillfälle upptäcker ett barn att en prisma ger flera spegeleffekter när hon tittar genom den och fascineras över antalet ögon. Hon går fram till spegeln på dörren och ser ögonen tydligt vilket ger henne en glädjefylld upplevelse där hon utbrister sin upptäckt.

”Förskolan ska erbjuda barnen en trygg miljö som samtidigt utmanaar och lockar till aktivitet. Den ska inspirera barnen att utforska omvärlden”. (Skolverket, 2010, s. 6)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.