Ateljé!

Vi har sedan länge haft ambitionen att ge barnen möjlighet att själva ha mer inflytande över sin förskolevistelse och bl a välja när de vill arbeta skapande. Under ht-16 har vi successivt introducerat material som nu finns tillgängliga i vår ateljé.
Pedagogerna finns nära och stöttar barnen i deras självständighets- och ansvarsutveckling, att kunna ta ansvar för miljön, plocka undan och vara rädda om materialet för att det ska vara roligt och inspirerande att arbeta i ateljén.
Än så länge arbetar vi med papper i färgerna grönt, vitt och blått. Vi klistrar, klipper och målar med kritor i grundfärgerna grönt, blått, gult och rött.
I ateljén finns även Playdoh-deg tillgänglig, just nu är den förstås grön!

Lpfö98/10
”Förskolans ska sträva efter att varje barn utvecklar sin förmåga att ta ansvar för sina egna handlingar och för förskolans miljö”
”Förskolans ska sträva efter att varje barn utvecklar sin skapande förmåga…”
Vi arbetar efter Nyköpings kommuns kompetensutvecklingsplan Barnens bästa förskola, just nu med fokus på förskolans lärmiljöer som ska fungera som mötesplatser där barnen möter utmaningar, blir inspirerade och uppmuntras i sin kreativitet och lär av varandra.

2 reaktioner till “Ateljé!”

    1. Hej!
      Och tack för din kommentar Solveig. Det är verkligen fantastiskt att se hur barnen jobbar i ateljén!
      Anna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.