Gammalt material som presenteras på nytt

I ateljén har pärlplattorna fått nytt liv när vi beställt in nya pärlor samt sorterat upp de olika färgerna i nya fina glasbehållare.
Detta har gett barnen nytt intresse för detta material. Vi ser att de hittar på egna mönster som här på bilden samt att de vill hitta bilder på lärplattan som de kan efterlikna också. Barnen lär sig då förstå symmetrier och mönster, de räknar pärlor för att se att mönstret stämmer, de sorterar färger och använder geometriska begrepp.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bokbussen
Vi uppdaterar våran bokhylla med böcker från bokbussen en gång i månaden, den här gången lånade vi bl.a. faktaböcker om vulkaner som har blivit väldigt populära att titta i och diskutera om. Vi ser även att flera av de äldsta barnen intresserar sig för att själva läsa och skriva vilket vi tänker utmana de i genom att de ska få skriva egna vulkanberättelser.

Julgransplundring
I torsdags hade vi på Lilla gärdet julgransplundring. Det började med att alla barnen på förskolan samlades och sjöng och dansade ringdans. Det avslutades med att vi krossade våra fina pepparkaksbyggnader som Lena i köket hade bakat åt oss. Vallmons vulkan som var alldeles täckt av ”lava” såg ju väldigt smarrig ut att sätta tänderna i. Barnen mumsade så när de fick välja ut varsina bitar att äta upp.

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.