Valarna lagar mat ute med Anita!

I strålande sol lagade vi mat ute idag. Anita hämtade 3 barn som fick hjälpa till att göra eld. De använde ved, pinnar, löv och stearinstumpar som bränsle. Sen tog de tändstickor för att få värme. Barnen fick även vifta med varsin plywoodskiva för att elden skulle få syre. Några barn fick hjälpa till att skära gurka och paprika.


När elden hade tagit sig ordentligt så satte Anita på muurikkan.

Nu är även den varm och då häller Anita på olja.

Och nu lägger Anita på pannbiffarna som ska stekas. Det luktar så gott, solen skiner på oss och snart får vi god mat. När biffarna är färdiga så serveras de med potatis, sås, gurka, paprika och minimajs. Självklart finns det även vegetariska biffar.

Vad spännande det är att se när barnen tar till sig kunskap och erfarenhet. Här är barnens eld.

En kommentar till “Valarna lagar mat ute med Anita!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.