Kartongmatchen!

Nu vill vi sprida kartongmatchen budskap vidare till er…

KASTA RÄTT! DET ÄR LÄTT SOM EN PLÄTT!!!!! hälsar vi på valen

Här är vårt bidrag till kartongmatchen tredje match:

”Hur kan vi få fler att återvinna? Varför är det bra att återvinna? Barnen funderar: Naturen ska må bra. Vi kan göra nya kartonger. Kartongen kan bli någonting nytt. Den kan bli ny flera gånger. För att blommorna ska få växa. Barnen ritar och skriver varsin teckning som visar varför vi ska återvinna. Vi samlar teckningarna till en gemensam affisch. Vi har kartonger kvar som vi fick under match 1. Av kartongerna bygger barnen en ram runt teckningarna. Ett hjärta, som visar att vi ska vara rädda om vår miljö och varandra. Affischen behöver en slogan. Barnen funderar och med stor glädje klurar de på ord och rimmar. Resultatet blir: Kasta Rätt, Det är lätt som en plätt. Affischen sitter uppe på förskolan så att alla som hämtar och lämnar kan se den. Barnens teckningar finns också uppsatta i hallen. Där ger möjlighet till samtal och reflektioner. Vi kommer även att ha den på vår blogg där vi visar alla vad vi arbetar med. ”

Tessins förskola. Valen. Nyköping

Några bilder från arbetet med vår affisch:

En kommentar till “Kartongmatchen!”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.