En händelserik vecka på valen

Vi satartar veckan med att gå ut på rättarvallen och springa bamseloppet tillsammans med Hajen och Valen. Glada och trötta barn kommer i mål och får medalj, diplom och en stor applåd.

Nästa äventyr är en utelunch. Vi packar vagnen med tallrikar, bestick och glas. Vi tar med sylt, keso, grönsaker och god pannkaka. Vi går iväg och stannar i skogskanten och äter sen går vi vidare till lekparken. Det blir en lång lekstund innan vi går tillbaka till Tessin.

Vi avslutar veckan med att gå ut på Rättarvallen och spela en fotbollsmatch på stor plan. När matchen är klar kör vi en brännbollsmatch. När vi kommer in på gården får alla blivande skolbarn en avslutningsdusch av oss pedagoger…..

Avslutningsfest 🎉🎊🎉

I veckan har valen och delfinens barn haft avslutningsfest med knytkalas. Hela dagen förberedde vi oss. Nu står bordet redo och väntar på kommande buffé och gäster som ska komma och njuta i sommarkvällen.

Nu har bordet fyllts med läckerheter. Nu är det varsågoda…
vi äter, myser och pratar med varandra.
Efter god mat samlas alla barnen och sjunger för alla gästerna. Vi sjunger Goliat och Rocka socka. Sista låten är Idas sommarvisa som vi sjunger allsång alla tillsammans. När vi sjungit klart får alla blivande förskolebarn en gåva att ha med sig till kommande utmaningar…

☀️ Nu vill vi säga Tack till alla som kom och firade med oss.. Tack för att ni var med och skapade härliga minnen och glada skratt… TACK för allt…..💐🌸💐🌻💐🌸💐

Idrottsdag

Vi går ut på Rättarvallen och har en härlig idrottsdag med brännboll, fotboll, stafett och som avslutning arbetade vi med boll och fallskärm. Dagen efter fortsätter idrottandet med att träna till 100 inne på vår gård. Några av barnen tränade till 200…..
Barnen som vill får möjlighet att göra dessa fina kort till gåva till mors dag….
Grattis alla mammor på morsdag och trevlig helg!


Meny v 21

Måndag: Ellas köttbullar med gräddsås, potatis och lingon

Tisdag: Mustig fisksoppa med aioli och nybakat bröd

Onsdag: Krämig pasta med skogens svamp

Torsdag: Gratinerad kyckling med fetaost, tomat och basilika

Fredag: Raggmunk med stekt fläsk