Flyttfåglar, klätterträd och myror!

Idag gick en grupp från Andromeda på skogspromenad. Först såg vi flera stora fåglar som flög över oss. ”Vart är de på väg, frågade jag” . ”Till ett varmare land, svarade ett barn”. Sen ropade barnen ” Hejdå!”.

Vi gick vidare till det ner det nerfallna trädet. Där tog vi frukt. Sen utforskade vi flera klätterträd och en trädgårdstipp. Ett barn sa att det bodde troll och kaniner i ett hus på tippen.

Sen följde vi en stig genom skogen och över ett kalhygge. På stigen låg det först flera döda skalbaggar, sen hittade vi en liten som levde. Det var en unge, sa barnen. Vi diskuterade vad som hänt med de döda skalbaggarna. Barnen hade flera teorier. Rådjuren hade sprungit på dem. Eller så hade skalbaggarna balanserat som vi och ramlat om kull.

Längre bort på stigen hittade vi massa myror. Ett barn trodde att de var ute och lekte. Någon sa att de nog var på väg någonstans.

När vi kom tillbaka till förskolan tittade vi på våra foton och filmer från skogen. Vi fortsatte reflektera över det vi sett och upplevt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.