Äntligen skogsutflykt!

Idag delade vi upp oss så fyra av de äldsta från castor och fyra från Pollux fick gå till skolskogen. Vi åkte bussvagnar upp till stigen för att sedan utmana grovmotoriken i terrängen. Gissa om barnen var galet glada och nyfikna.


Knoppar börjar blomma i vårsolen.

Vi hittade olika slags kottar som vi jämförde. Vi tittade hur kottar som ekorren ätit på ser ut jämte en orörd grankotte.

Vi sjunger ”Ekorrn satt i granen”

Lpfö-18
Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla
motorik, koordinationsförmåga och kroppsuppfattning samt förståelse för hur viktigt det är att ta hand om sin hälsa och välbefinnande.
Förståelse för samband i naturen och för naturens olika kretslopp samt för hur människor , natur och samhälle påverkar varandra.
Förmåga att lyssna på och reflektera över andras uppfattningar samt att reflektera och ge uttryck för egna uppfattningar.

Vilka upptäckter vi gjorde. Två stora myrstackar tittade vi på på vägen. Vi fick stampa med fötterna så myrorna inte klättrade upp på skorna.


När vi kom till skolskogen fanns det hinderbanor och sittplatser vid grillarna. Vi lyssnade till fågelkvitter och försökte se fåglarna.
Hej då skogen för denna gång. Vi kommer tillbaka snart igen…..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.