V.10 Vad gömmer sig bakom koden? Det blåser om Plejaderna!

Qr-koder är ett spännade och roligt sätt att presentera digital teknik i förskolan. I läroplanen beskrivs att vi ska utforma innehållsrika och inbjudande miljöer samt skapa förutsättningar för barnen att utforska digital teknik (Lpfö 18). Några av barnen på Plejaderna har skapat filmer och dessa döljer sig nu bakom några av de mönstrade kvadraterna.

Jag ska titta på grisarna!
Här är våra blåsgrisar i filmen om de ”tre små grisarna”

Vi har i veckan fortsatt utforska vind efter barnens intresse. Med golvfläktens hjälp fixade vi vind och vi undersökte om vindsnurran kunde sättas i rörelse. Vi provade hur långt fjädrar kunde flyga med vinden och hur danssjalarna rörde sig när vinden bytte position.

Det blåser!
En liten fjäder får en flygtur!

Barnen ska ges förutsättningar både för lek som de själva tar initiativ till och som någon i arbetslaget introducerar. (Läroplanen för förskolan, Lpfö 18)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.