Hej vårtermin 2019!✨

Då var Plejaderna igång igen efter alla långa helger som varit. Nu har vi blivit fler kompisar i modulen eftersom fd Nebulosorna äntligen har börjat här. Vi hälsar alla barn och vårdnadshavare välkomna tillbaka till en ny termin med nya utmaningar och nya upplevelser.

I veckan har vi lekt, lärt och haft skoj både inomhus och ute på stora gården. Särskilt attraktiv var vår något isiga kulle att bestiga. Vi utforskade hög och låg friktion då vi försiktig tog oss uppför den isiga kullen och sedan gled på rumpan nedför. Det finns mycket att upptäcka ute på den vintriga gården!

Några av barnen blev i veckan nyfikna på att upptäcka ateljéns färger och material. Det målades med händer, fingrar och penslar och med många olika målartekniker. Barnens alster blev sen till en färgsprakande girlang.

”Den rullar på gult!”

Några barn önskade i veckan vattenlek och den önskan uppfyllde vi på fredagsförmiddagen. Vi hjälptes åt att fylla ”stora” bassängen och därefter tog vi ett stort fredagbad med mycket plaskande, ösa och hälla.

”Barn har rätt till delaktighet och inflytande. De behov och intressen som barnen själva på olika sätt ger uttryck för ska ligga till grund för utformningen av miljön och planeringen av utbildningen” (Läroplanen för förskolan, 98 rev 2018)

Ha nu en skön helg allesammans! ☀️

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.