Sapere capella

Idag har en liten grupp på Capella arbetat med sapere med fokus på päron. Vi gick till lilla köket i Kosmos. Jag berättade lite om päron, visade bilder och sa namnen på några olika sorter. Sen fick barnen smaka på två olika sorters päron: Williams och conference.

Det ljusa Williamspäronet var lite hårt. Det smakade vatten och gott, sa barnen. Det mörkgröna conferencepäronet smakade mycket och lite jordgubb sa de. Det var mjukt. Barnen tyckte bäst om Conference. Jag berättade att det var ett bra päron för miljöns skull för det odlas i vårt land samt länder nära oss. Det andra päronet åker båt från andra sidan jorden (Sydafrika och Sydamerika) vilket inte är lika bra för vår hållbara utveckling 😊

Efter smaktestet fick de försöka klippa ut egna päron som vi satte på fönstret i Kosmos. Det var lite klurigt att klippa i kartongpapper..

Vi avrundade vår förmiddag med att åka hiss upp till förskolebiblioteket för att lämna tillbaka böcker samt låna nya ner till vår modul. Tror de var mer förtjusta i att åka hiss än att titta på böcker 😂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.